Cartea funciară

Existenţa unui imobil şi dovada reală că dreptul de proprietate asupra acestuia aparţine într-adevăr persoanei care susţine acest lucru se poate demonstrata prin înscrierea imobilului respectiv în aşa-numită carte funciară.

 

Cartea funciară reprezintă practic un registru public ce conţine informaţii în legătură cu toate imobilele existente pe teritoriul ţării noastre, iar prin imobile ne referim atât la construcţii sub formă de spaţii rezidenţiale (case şi apartamente) sau cu altă destinaţie, cât şi terenuri.

 

Acestea sunt întocmite pe localităţi iar pe lângă caracterul informativ, sunt utilizate totodată şi pentru a ţine evidenţa imobilelor din cadrul aceleiaşi unităţi administrativ-teritoriale (UAT).

 

Cărţile funciare sunt păstrate de către ANCPI, fiind documente publice, ce pot fi solicitate în diferite scopuri de persoane fizice şi juridice deopotrivă.

 

De asemenea, în cartea funciară se pot înscrie şi alte transmisiuni de drepturi, raporturi de natură juridică şi alte schimbări care intervin în situaţia unui imobil.

 

Fie că va aflaţi la prima înregistrare a unui imobil sau doriţi actualizarea datelor din cuprinsul carţii funciare, suntem alături de dumneavoastră la fiecare pas pe care această procedura îl presupune. De asemenea, va stăm la dispoziţie şi pentru informaţii suplimentare şi eventuale nelămuriri, aşadar nu ezitaţi să ne contactaţi!

Poate sunteți interesați și de:
Înscrierea in cartea funciară

Doriţi să înscrieţi un imobil in cartea funciară?

Extrasul de carte funciară

Aveţi nevoie de un extras de carte funciară?

Studiu carte funciară

Doriţi să stiţi exact ce se află în cuprinsul carţii funciare?

Reconstituire carte funciară

Nu vă mai gasiți cartea funciară a imobilului dumneavoastră?

Valorile ce ne orientează activitatea:
Pentru informaţii suplimentare specifice situaţiei dumneavoastră sau eventuale colaborări: