Intrebari frecvente

Întrebări frecvente pe care le primim din partea clienţilor noştri, şi totodată informaţii utile pentru orice persoană.
 • Ce este un imobil?
  Imobilul reprezintă terenul cu sau fară construcţii, de pe teritoriul unei unităti administrativ-teritoriale, aparţinând unuia sau mai multor proprietari şi este identificat printr-un număr cadastral unic.

 

 • Ce trebuie să fac când cumpăr un imobil?
  Înainte de a face tranzacţia pentru siguranţa dumneavoastră este indicat să efectuaţi o ridicare topografică pentru a vă putea garanta suprafaţa cât şi locaţia.

 

 • Când am nevoie de actele cadastrale?
  În momentul înstrăinării imobilului (vânzare, cumpărare, moştenire, donaţie, etc) cât şi în situaţia în care asupra imobilului se doreşte o ipotecare sau garanţie.

 

 • Cât durează o ducumentaţie cadastrală?
  În funcţie de scopul documentaţiei cadastrale aceasta variază între 7 şi 18 zile lucrătoare în regim normal şi între 3 si 7 zile lucrătoare în regim de urgenţă din momentul înregistrării documentaţiei.

 

 • Cine solicită extrasul de carte funciară?
  Extrasul de carte funciară pentru informare se eliberează la solicitarea oricărei persoane, pentru a face cunoscută situaţia cadastral-juridică a imobilului la momentul întocmirii acestuia.

 

 • Ce este planul de situaţie?
  Un document tehnic, întocmit în sitemul naţional de referinţă unde sunt reprezentate limitele imobilului

 

 • Când am nevoie de planul de situaţie?
  Oricând. Planul de situaţie avizat de oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară vă garantează localizarea şi suprafaţa proprietăţii dumneavoastră.

 

 • Când pot începe să construiesc?
  Din momentul în care deţin autorizaţia de construcţie.

 

 • Cum obţin autorizaţia de construcţie?
  Primul pas în obţinerea autorizaţiei de construcţie este să cereţi autorităţii locale certificatul de urbanism. Acest act nu ţine loc de autorizaţe de construcţie fiind un act de informare.
  În cuprinsul acestui certificat veţi găsi toate avizele şi acordurile pe care trebuie să le obtineţi pentru eliberarea autorizaţiei de construcţie.

 

 • Ce acte am nevoie pentru certificatul de urbanism?
  Pentru certificatele de urbanism eliberate în scopul autorizaţiei de construcţiei vă sunt necesare: extrasul de carte funciară, planul de situaţie, planul de încadrare în zonă, copia actului de identitate şi binenţeles cererea tip eliberată de autoritatea locală. Iar pentru cele de alipire sau dezmembrare aveţi nevoie de documentaţia cadastrală.

Ofertă de preţ şi detalii suplimentare

Pentru o ofertă de preţ personalizată şi detalii suplimentare privind realizarea lucrărilor topografice, nu ezitati să ne contactaţi.