Intabulari

Intabularea și cadastrul sunt formalități pe care trebuie să le indepliniți pentru a vă asigura legalitatea și delimitarea corespunzătoare a proprietății atât pentru construcție cât și pentru teren.


Indiferent de natura terenului (agricol sau pentru construcții), de felul construcției (casă, apartament, birouri etc.) și modul dobândirii acestuia, dacă este vorba de o vânzare-cumpărare, donație, succesiune, partaj sau precontract de vânzare-cumparare etc., cadastrul și intabularea sunt obligatorii.

 

Vi se poate părea o pierdere de timp și chiar un efort inutil, însă trebuie să știți că înscrisul în Cartea Funciară vă poate salva de multe necazuri. Este mult mai ușor să vindeți dacă sunteți înscris în Cartea Funciară și aveți intabularea dreptului de proprietate.

 

Dacă dețineți un teren pe care ați realizat o construcție, aceasta trebuie înscrisă în cartea funciară (actualizarea imobilului), până la înscriere aceasta neexistând din punct de vedere juridic.

 

Ținând cont că sunteți acum proprietarul unei case construite pe un teren cumpărat, pentru care aveți contract de vânzare-cumparare în formă autentică, trebuie sa fiți înscris în Registrul de Carte Funciară și să obțineți intabularea pentru ambele proprietăți – teren și casă.

 

Înscrierea în Cartea Funciară (Intabularea) unui imobil are aceeași funcție cu cartea de identitate pentru o persoană.

 

Pentru documentația necesară, pașii ce trebuie urmați în demersul acesta, precum și pentru oferta nostră de preț, nu ezitaţi să ne contactaţi!

 

Pentru excelență în afaceri!

Poate sunteți interesați și de:
Intabulări terenuri

Dețineți un teren și doriți să-l intabulați?

Intabulări apartamente

Dețineți un apartament și doriți să-l intabulați?

Intabulări case

Dețineți o casă și doriți să o intabulați?

Intabulări garsoniere

Dețineți o garsonieraă și doriți să o intabulați?

Valorile ce ne orientează activitatea:
Pentru informaţii suplimentare specifice situaţiei dumneavoastră sau eventuale colaborări: