Profile

Profilul topografic reprezintă o vedere în secțiune transversală a terenului pe o anumită directie, printr-o linie de contur. Profilul topografic constituie o modalitate de studiere a reliefului, fiind în măsură să procure informații asupra morfologiei și evoluției formelor de relief.

 

Un profil topografic poate fi întocmit prin extragerea datelor de pe planurile pe care relieful este reprezentat cu ajutorul metodei curbelor de nivel.

 

Prin intermediul profilului topografic se pot reda cu exactitate particularitățile nivelelor de luncă, a teraselor fluviale, albiei minore, versanților, văilor, cat si diverse raporturi ce se stabilesc intre acestea sub diferite aspecte: morfometric, morfogenetic, evolutiv.

 

Echipa noastră vine în sprijinul dumneavoastră cu servicii de calitate printre care amintim și realizarea profilelor, atât longitudinale cât și transversale ce au la bază punctele obtinute din ridicările topografice.

 

Realizăm profile longitudinale și transversale pe distanțe scurte și lungi, cu precizie ridicată, datorită instrumentelor performante ce asigură o bună interpretare în diferite proiecte (drumuri, căi ferate, zone cu interes de dezvoltare, etc.)

Poate sunteți interesați și de:
Profile longitudinale

Aveți nevoie de profile longitudinale?

Profile transversale

Aveți nevoie de profile transversale?

Ridicare topografică

Aveţi nevoie de ridicarea topografică pentru proiectul dumneavoastră?

Trasare limite proprietate

Dețineți un imobil și doriți trasarea acestuia (înțărușarea terenului)?

Valorile ce ne orientează activitatea:
Pentru informaţii suplimentare specifice situaţiei dumneavoastră sau eventuale colaborări: