Profile transversale

Pentru proiectarea și execuția lucrărilor de inginerie, îndeosebi a celor de comunicații se efectuează lucrări în scopul stabilirii a două tipuri de profile: profil transversal și profil longitudinal.

 

Profilul transversal reprezintă o proiecție pe un plan vertical a intersecției suprafeței drumului cu un plan vertical pe axa sa și se realizează prin metoda radierii, de ridicare altimetrică a detaliilor.

 

Lucrările pentru profilele transversale sunt executate in același timp cu cele pentru profilele longitudinale.

 

Profilele transversale trebuie să redea toate punctele importante ale traseului drumului: modificări ale declivității drumului, modificări ale înclinarii terenului, etc. Acestea sunt desenate, de regulă, la scară 1:100.

 

Se deosebesc două tipuri de profile transversale : în rambleu și în debleu. Acestea sunt stabilite în funcție de poziția platformei față de linia terenului.

 

Echipa noastră execută ridicări de detalii la diferite scări topografice, cu scopul realizării profilelor longitudinale și a celor transversale pentru diverse proiecte :drumuri, autostrăzi, rețele edilitare, proiecte la solicitarea clientului.

 

Prin profesionalismul personalului garantăm un standard ridicat al satisfacerii nevoilor tuturor clieților. Alegând sa lucrați cu noi veți beneficia de confort, siguranță și prețuri avantajoase.

Poate sunteți interesați și de:
Profile longitudinale

Aveți nevoie de profile longitudinale?

Calcul de volume

Aveți nevoie de un calcul de volum?

Ridicare topografică

Aveţi nevoie de ridicarea topografică pentru proiectul dumneavoastră?

Trasare limite proprietate

Dețineți un imobil și doriți trasarea acestuia (înțărușarea terenului)?

Valorile ce ne orientează activitatea:
Pentru informaţii suplimentare specifice situaţiei dumneavoastră sau eventuale colaborări: