Eşti titularul de drept a mai multor parcele de teren pe care vrei să le uneşti într-una singură?
Forma geometrică actuală a acestora te impedica să pui în aplicare un proiect imobiliar? În astfel de cazuri, soluţia este una singură, şi anume operaţiunea de alipire terenuri.
Condiţii pentru alipire terenuri
Procedura de alipire terenuri este aşadar cea prin intermediul căreia se pot unifica 2 sau mai multe porţiuni de teren (cu sau fără construcţii), sau se poate adăuga o singură parcelă unui imobil existent.
Pentru că aceste operaţiuni să fie realizate, este esenţial ca terenurile sau imobilele respective să îndeplinească anumite condiţii, mai exact să aibă un număr cadastral diferit şi valabil, respectiv să fie înscrise în cartea funciară.
O altă condiţie pentru alipire terenuri este ca acestea să fie în posesia aceluiaşi proprietar. Unirea a 2 bunuri imobile cu proprietari diferiţi este de asemenea posibilă, însă această operaţiune poartă denumirea de comasare şi se aplică în mod special atunci când vine vorba de gruparea mai multor terenuri agricole.
Etape în procesul de alipire terenuri
Întrucât vorbim de un imobil nou, cu o altă suprafaţă şi alte limite, acesta trebuie înscris în cartea funciară, aşadar prima etapă se referă la efectuarea măsurătorilor şi întocmirea documentaţiei cadastrale necesară deschiderii cărţii funciare. În acest caz, intabulările terenurilor alipite vor fi suspendate, iar un alt număr cadastral va fi atribuit terenului rezultat.
Următorul pas presupune alcătuirea şi depunerea unui dosar la OCPI în vederea recepţionării. În cazul în care este vorba de alăturarea a cel puţin 3 parcele, acest dosar va cuprinde şi certificatul de urbanism pentru alipire.
Odată îndeplinite, aceste etape sunt urmate de contactarea unui notar public în vederea încheierii şi cel mai important, autentificării actului de alipire terenuri.
Dat fiind complexitatea acestei proceduri, ajutorul unui specialist în domeniu este esenţial pentru ca totul să decurgă normal iar demersurile să fie finalizate cât mai rapid. Ne angajăm să fim sprijinul dumneavoastră în cadrul operaţiunii de alipire terenuri indiferent de situaţie iar în acest sens va invităm să ne contactaţi pentru a pune la punct toate detaliile necesare.
Poate sunteți interesați și de:
Intabulări
Intabularea și cadastrul sunt formalități pe care trebuie să le indepliniți pentru a vă asigura legalitatea proprietății.
Dezmembrari cadastrale
Este operația tehnică de împarțire a unei suprafețe în mai multe suprafețe egale sau inegale.
Rectificări suprafeţe
Aveți un imobil iar suprafața acestuia nu corespunde cu suprafața din acte?
Ridicare topografică
Aveţi nevoie de ridicarea topografică a imobilului pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie sau de demolare?